Βουλευτικές εκλογές στη Μαλαισία, βέβαιος ο νικητής

Εκατομμύρια κάτοικοι της Μαλαισίας ψήφισαν σήμερα στις βουλευτικές εκλογές, βέβαιος νικητής των οποίων θεωρείται ο νέος πρωθυπουργός, Αμπντάλα ?χμαντ Μπαντάουι, που χρειάζεται όμως μια πειστική νίκη έναντι των ισλαμιστών αντιπάλων του για να εδραιώσει τη θέση του στην εξουσία
Η ψηφοφορία έληξε στις περισσότερες περιοχές στις 5.00 μ.μ. τοπική ώρα (11.00 π.μ. ώρα Ελλάδας), αν και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μεταξύ 9.00 και 11.00 μ.μ. (3.00 και 5.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας).
Το κυριότερο ζήτημα των εκλογών είναι εάν ο Αμπντάλα μπορεί να πετύχει αποφασιστική νίκη έναντι των ισλαμιστών αντιπάλων του.
Ο πρωθυπουργός είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει στα ύψη αφότου ανέλαβε την εξουσία, τον περασμένο Οκτώβριο, από τον παλαίμαχο ηγέτη Μαχατίρ Μοχάμαντ, που αποσύρθηκε ύστερα από 22 χρόνια στην κυβέρνηση μιας πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής χώρας.
Η νίκη του κυβερνώντος πολυφυλετικού συνασπισμού Barisan Nasional θεωρείται πιο σίγουρη και από το θρίαμβο του Μάικλ Σουμάχερ στη Φόρμουλα 1 του μαλαισιανού Γκραν Πρι νωρίτερα την ίδια ημέρα.
``Αναμένω μεγαλύτερη πλειοψηφία. Ναι, θεού θέλοντος``, δήλωσε ο Αμπντάλα στην Κεπάλα Μπάτας, στο γενέθλιο κρατίδιο του Πενάνγκ, όπου εκλέγεται.
Πηγή: skai.gr