Κλείσιμο

Και οι Αυστραλοί ασχολούνται με τις εκλογές μας

ABC: Φαβορί η Νέα Δημοκρατία
Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του ABC αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία, με ηγέτη τον Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε ως φαβορί αλλά το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ηγείται ο Γεώργιος Παπανδρέου αισιοδοξεί ότι μπορεί να κόψει πρώτο το νήμα.
Στην σχετική ανταπόκριση γίνεται και ανάλυση του εκλογικού νόμου με την επισήμανση ότι ενισχύει το πρώτο κόμμα το οποίο, όπως σημειώνεται, ακόμα και αν υπερισχύσει του δεύτερου με ελάχιστη διαφορά, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
"Υπόθεση δύο δυναστειών οι εκλογές»
Η εφημερίδα The Age με τίτλο «Οι Ελληνικές εκλογές υπόθεση δυο δυναστειών» αναφέρει ότι τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο κ. Παπανδρέου είναι ήπιοι, μετριοπαθείς πολιτικοί που ακολουθούν, την ίδια πολιτική στην προσέγγιση με την Τουρκία. «Η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων δεν είναι η εξωτερική πολιτική αλλά η οικονομία.. Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη αλλά και η ανεργία μεταξύ των νέων είναι ιδιαίτερα υψηλή» γράφει η ίδια εφημερίδα που αποφεύγει να κάνει προβλέψεις και περιορίζεται να καλύψει ειδησεογραφικά την προεκλογική περίοδο.
Συνέντευξη Παπανδρέου
Η εφημερίδα The Weekend Australian δημοσιεύει συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Το παρελθόν και το μέλλον στις εμφανίσεις του Παπανδρέου», αναφέρει ότι πολλοί από τους
συνεργάτες του έζησαν στο εξωτερικό και οι συντηρητικοί τους κατηγορούν ότι συνομιλούν μεταξύ τους στην αγγλική συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενοχλείται όταν αμφισβητείται ο πατριωτισμός του και κάνει λόγο για «ξενοφοβία».
Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει κάποια στοιχεία «ιδιωτικών δημοσκοπήσεων» για τις εκλογές μαζί με την σημείωση ότι «ο κ. Καραμανλής διεξήγαγε μια ήπια, πετυχημένη πολιτική εκστρατεία που όμως, λάθη στελεχών του τις τελευταίες μέρες την σκίασαν κάπως». Η εφημερίδα καταλήγει πως όποιος κι αν είναι ο νικητής, ως νέος πρωθυπουργός θα έχει να αντιμετωπίσει και μια νέα πρόκληση: Πως η πολιτική του παρελθόντος δεν θα καθορίζει την διακυβέρνηση του μέλλοντος.
Πηγή: skai.gr