Χωρίς προβλήματα οι εκλογές στη Σερβία

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Σερβία όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή της χώρας.

Μέχρι στιγμής ψήφισαν οι βασικοί υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου της Σερβίας, ο Μπόρις Τάντιτς (Δημοκρατικό Κόμμα), Τόμισλαβ Νίκολιτς (Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα) και Ίβιτσα Ντάτσιτς (Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας).

Η συμμετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της εφορευτικής επιτροπής στις 10 το πρωί τοπική ώρα, ήταν 10,98 %.. Η ψηφοφορία στο Κόσοβο διεξάγεται χωρίς περιστατικά, ωστόσο οι τοπικοί Σέρβοι ηγέτες επικρίνουν τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) για την κακή, κατά τα λεγόμενά τους, οργάνωση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, κανείς από τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές στη Σερβία δεν ανέδειξε το ζήτημα της ενταξιακής πορείας της χώρας.

«Το θέμα της ΕΕ ήταν ήδη ξεπερασμένο στην προεκλογική εκστρατεία και δεν είχε πια ενδιαφέρον» δηλώνει η Αλεξάντρα Γιοκσίμοβιτς, πρόεδρος του Σερβικού Κέντρου για την Εξωτερική Πολιτική. Από τον περασμένο Μάρτιο που η Σερβία πήρε το status της υπό ένταξη χώρας, το θέμα πια δεν παρουσίαζε προεκλογικό ενδιαφέρον.
Πηγή: skai.gr