KOΣΜΟΣ


Αφιέρωμα για την Αθήνα στους «Νιου Γιορκ Τάιμς»

Στο ένθετο περιοδικό της κυριακάτικης έκδοσης της «Νιου Γιορκ Τάιμς» περιέχεται 24σέλιδο διαφημιστικό αφιέρωμα σε πολιτικές (προεδρία Ευρωπαϊκής Ένωσης, οικονομικές, επιχειρηματικές, τουριστικές και πολιτιστικές όψεις της σύγχρονης Ελλάδας, με έμφασ

 
Αρθρα πολιτικών και επιχειρηματιών
Το ειδικό αυτό ένθετο περιλαμβάνει άρθρα Ελλήνων πολιτικών, διευθυντών οργανισμών και μελών του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ συνοδεύεται από αρκετές φωτογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν τα ολυμπιακά έργα. Μεταξύ άλλων, καταχωρούνται άρθρα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, με θέμα: «Η προεδρία της Ε.Ε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει», του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη για τις πολιτικές αποκέντρωσης και προώθησης των επιχειρηματικών σχέσεων και διαύλων επικοινωνίας των περιφερειών της χώρας μας με άλλες Βαλκανικές χώρες, του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου και του γενικού γραμματέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κ. Καρτάλη.
"Αθήνα: Μια Ολυμπιακή Μεταμόρφωση»
Εξάλλου, το κυριακάτικο ταξιδιωτικό περιοδικό «The Sophisticated Traveler³» της ίδιας εφημερίδας περιέχει πολυσέλιδη ανταπόκριση του συγγραφέα Michael Mewshaw από την Αθήνα, με τίτλο «Αθήνα: Μια Ολυμπιακή Μεταμόρφωση», καταγράφοντας τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην πόλη και στη ζωή των κατοίκων της εν όψει των Αγώνων, αλλά και γενικότερα λόγω των ευρύτερων μεταβολών στη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.
Το άρθρο, έκτασης εννέα σελίδων, πλαισιώνεται από φωτογραφίες αρχαιολογικών χώρων, Ακρόπολη, και σύγχρονων έργων, σταθμού του μετρό, καθώς και σκηνών από την καθημερινότητα των Αθηναίων πολιτών.
Σημειώνονται οι ποικίλες αλλαγές που έχουν συμβεί στην αρχιτεκτονική της πόλης, στον τομέα των μεταφορών, στην οικονομική και κοινωνική ζωή, καθώς, όπως αναφέρεται στον υπότιτλο της ανταπόκρισης, «οι Αγώνες επιστρέφουν σε έναν αρχαίο τόπο που ταχέως μεταβάλλεται σε μια πόλη συγχώνευσης πολιτισμών, σε μια γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής».
Στις θετικές για τη μεταμόρφωση της Αθήνας επισημάνσεις του άρθρου συγκαταλέγονται η κατασκευή του νέου αεροδρομίου και του μετρό το οποίο ωστόσο δεν συνδέει τις νέες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα «οι ορδές των επισκεπτών των Αγώνων να αναγκασθούν να χρησιμοποιήσουν το γεμάτο σκουπίδια, κακόφημο Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο», η δημιουργία νέας οδού που περνά από το αεροδρόμιο, η ευρεία πεζοδρόμηση ("γεγονός πλέον ωφέλιμο» που καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε καταστήματα ενδυμάτων γνωστών σχεδιαστών, η δημιουργία νέων μουσείων), η ανακαίνιση και μετατροπή περιοχών σε χώρους τέχνης και διασκέδασης όπως το Γκάζι και η περιοχή του Ψειρή που παρομοιάζονται με το SoHo και την Τribeca της Νέας Υόρκης όπου φιλοξενούνται γκαλερί σύγχρονης τέχνης και εστιατόρια με πρωτοποριακή κουζίνα σύμμειξης διεθνών γεύσεων, την δυσανάλογα μεγάλη για το μέγεθος της χώρας εκδοτική κίνηση και τον επίσης μεγάλο αριθμό θεάτρων περισσότερα από αυτά του Λονδίνου.
Ειδικότερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ειδικότερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρεται η φιλοδοξία του διευθυντή του Κέντρου Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας Σταύρου Λαμπρινίδη για την αναβίωση του αρχαίου θεσμού κατά την διάρκεια των Αγώνων, οι δυσκολίες διακίνησης των επισκεπτών παρά τα νέα έργα, η μέριμνα των αρχών για τον εξωραϊσμό χώρων και την γενικότερη βελτίωση της εικόνας της χώρας με την φημολογούμενη εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών τα οποία οι κάτοικοι δεν αποπαίρνουν ακόμα και όταν περιφέρονται στις υπαίθριες ταβέρνες ή κοιμούνται κοντά στο Κοινοβούλιο, εγκαταλειμμένων πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, και αγοραίων γυναικών από εμφανή σημεία της πόλης, οι ομολογούμενοι από τον ίδιο τον Τύπο φόβοι για την ασφάλεια και γενικότερη επιτυχία των Αγώνων αλλά και τις επιπτώσεις του κόστους αυτών στα οικονομικά του Δήμου, και τέλος η πρόσθετη αγωνία που δημιουργεί στους οργανωτές η εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του έργου τοποθέτησης μιας νέας οροφής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας που υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες.

 
Απεργία προανήγγειλαν οι πιλότοι της British Airways μέσα στον Σεπτέμβριο
Οι πιλότοι της British Airways θα απεργήσουν στις 9,10 και 27 Σεπτεμβρίου, λόγω της διαμάχης με την εταιρεία...
23.08.2019, 22:50
Τυνησία: Σύλληψη του υποψηφίου προέδρου Καράουι για διαφθορά
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM, δικαστής διέταξε τη σύλληψη του Καράουι με την κατηγορία της...
23.08.2019, 21:59
Γαλλία: Έρευνα εισαγγελίας για εγκλήματα του Επστάιν σε γαλλικό έδαφος
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού για τον Επστάιν.
23.08.2019, 21:51
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με πρωθυπουργό Δανίας - Τι συζήτησαν
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέριξεν είχε μια "εποικοδομητική συνομιλία" με τον πρόεδρο των ΗΠΑ...
23.08.2019, 21:43
Aνθρωπιστική κρίση στην Κύπρο λόγω προσφύγων;
Eλλάδα, Ιταλία, Ισπανία. Σε αυτές τις χώρες εστιάζουμε συνήθως όταν μιλούμε για το προσφυγικό. Τι συμβαίνει...
23.08.2019, 21:35
Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί τις ΗΠΑ με πυραύλους υψηλής ακριβείας
Το Ιράν διαθέτει πυραύλους υψηλής ακρίβειας, τους οποίους δεν έχει διαφημίσει, υποστήριξε σήμερα ο...
23.08.2019, 21:21
Μπλόκο στην εντολή Τραμπ προς αμερικανικές εταιρείες να φύγουν από την Κίνα
Ενισχύονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τις απειλές που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα...
23.08.2019, 20:53
Ινδονησία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από φωτιά σε φεριμπότ
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τριάντα αγνοούνται μετά την πυρκαγιά που...
23.08.2019, 20:16
Ο πρώτος πλωτός σταθμός πυρηνικής ενέργειας έτοιμος για ταξίδι
Έτοιμος για απόπλου είναι ο πρώτος πλωτός σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, με το όνομα...
23.08.2019, 20:07
Μπολσονάρο: Πιθανή αποστολή στρατού για έλεγχο της φωτιάς του Αμαζονίου
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, που δέχεται ισχυρή διεθνή πίεση τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε...
23.08.2019, 19:37

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.