Ουκρανία: Αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου η δίκη της Τιμοσένκο

Την αναβολή για τις 21 Μαΐου της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης της Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων, ανακοίνωσε το Σάββατο ο δικαστής, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να τη δικάσει ερήμην.

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης, οποία βρίσκεται στη φυλακή αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης της υγείας της, αλλά και γιατί θεωρεί τη δίωξή της πολιτική.

Στο μεταξύ, γιατροί γερμανικής κλινικής απηύθυναν έκκληση στον πρόεδρο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς να επιτρέψει στην Τιμοσένκο να υποβληθεί σε θεραπεία στο εξωτερικό.

«Τα μπράτσα της είναι γεμάτα μώλωπες και υπάρχει μια τεράστια μελανιά στην κοιλιά της που δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη και έπειτα από τέσσερις ημέρες», δήλωσε ένας εξ αυτών.

Οι υπεύθυνοι της φυλακής μετέφεραν την περασμένη εβδομάδα την Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από πόνους στη μέση, σε ένα κρατικό νοσοκομείο του Χαρκόβου, όμως εκείνη αρνήθηκε να εξεταστεί με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν και πάλι πίσω στη φυλακή. Η πρώην πρωθυπουργός έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας σύμφωνα με τους δικηγόρους της.
Πηγή: skai.gr