Επιδεινώνονται τα προβλήματα της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ

Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ (Social Security Administration), δηλώνουν ότι τα προγράμματα συνταξιοδότησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υπερηλίκων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί το τελευταίο χρόνο.

Έκθεση της υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα αναφέρει ότι το σύστημα θα έχει χρησιμοποιήσει όλα τα αποθέματα του μέχρι το 2033, δηλαδή τρία χρόνια νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά προβλεφτεί. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα εξαρτάται αποκλειστικά από τον ειδικό φόρο εισοδήματος για τα έσοδα του, με αποτέλεσμα το κράτος να αναγκαστεί να μειώσει συντάξεις και ιατροφαρμακευτική κάλυψη κατά 25%.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάιτνερ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να λάβει μέτρα για την διατήρηση των προγραμμάτων για τις μελλοντικές γενιές.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι ότι έχει συνταξιοδοτηθεί η μεγαλύτερη γενιά αμερικανών μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ την ίδια στιγμή έχει αυξηθεί σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των αμερικανών.
Πηγή: Πηγή: VOA