Στους 19 οι νεκροί από τη γρίπη των πουλερικών

Ένας 27χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από την γρίπη των πτηνών στο Βιετνάμ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της ασθένειας σε 19, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τομέα της υγείας της χώρας.
Το τελευταίο θύμα ήταν από τη νότια επαρχία Μπινχ Φουόκ, σύμφωνα με την ίδια ιατρική πηγή. Αλλος ένας άνδρας, 23 ετών, από τα Κεντρικά Υψίπεδα, επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από τον ιό H5N1, αλλά είναι ακόμη εν ζωή, δήλωσε ο αξιωματούχος του Ινστιτούτου Παστέρ στην Πόλη Χο Τσι Μινχ. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια στο Βιετνάμ και άλλοι πέντε στην Ταϊλάνδη.
Στο μεταξύ, ο καθηγητής Ντέιβιντ Χούι, ειδικός στις ασθένειες του αναπνευστικού στο Κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σήμερα ότι ο νέος ιός είναι πολύ πιο φονικός από εκείνον του 1997, που είχε κοστίσει 7 ζωές στο Χονγκ Κονγκ. Η τωρινή επιδημία -που δεν έχει ως τώρα θύματα στο Χονγκ Κονγκ-, έχει σκοτώσει σχεδόν το 75% όσων προσβλήθηκαν, ενώ το 1997 η αναλογία ήταν ένας θάνατος στους τρεις προσβεβλημένους από τον ιό, πρόσθεσε.
Ο καθηγητής Χούι δήλωσε, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Χονγκ Κονγκ RTHK, ότι το ποσοστό των θυμάτων από την γρίπη των πουλερικών, που προσβάλει πλέον ανθρώπους, του «προκαλεί σοκ». Το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από το Οξύ Σύνδρομο του Αναπνευστικού (SARS), που κόστισε το θάνατο ενός ποσοστού 10-20% όσων προσβλήθηκαν από αυτό πέρυσι, κατέληξε ο Χούι.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters - Γερμ. Πρακτ.

Πηγή: skai.gr