Κένυα: Απελευθερώθηκε 56χρονη Βρετανίδα που κρατούσαν επί 7 μήνες πειρατές

Η 56χρονη Judith Tebbutt, βρετανίδα υπήκοος, την οποία είχαν απαγάγει πειρατές στην Κένυα πριν από περίπου επτά μήνες, απελευθερώθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Στη διάρκεια της απαγωγής οι πειρατές είχαν τραυματίσει θανάσιμα το σύζυγό της.

Η απελευθέρωσή της οφείλεται στο γεγονός ότι η οικογένειά της κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Η Judith Tebbutt σε πρώτες της δηλώσεις στο δίκτυο ITV News από τη Ναϊρόμπι μιλάει για μεγάλη ανακούφιση, ενώ ανυπομονεί να δει τον γιο της έπειτα από επτά μήνες απομόνωσης.

Με αφορμή την απελευθέρωση της Tebbutt, οι βρετανικές αρχές υπενθυμίζουν ότι περισσότεροι από 230 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στη Σομαλία, με τις οικογένειές τους να αδυνατούν να πληρώσουν τα λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Υπήκοοι δυτικών χωρών που έχουν υπάρξει θύματα ομηρίας σε χώρες της Αφρικής έχουν στο παρελθόν απελευθερωθεί μετά από επιχειρήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η επιχείρηση εξελίχτηκε άσχημα, με αποτέλεσμα οι όμηροι να σκοτωθούν.

Στις αρχές του μήνα, για παράδειγμα, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός που κρατούνταν από τρομοκράτες στη Νιγηρία σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών δυνάμεων.
Πηγή: skai.gr