Κλείσιμο

Αυστραλία: Ραγδαία αύξηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Οι αρχές της Αυστραλίας αναφέρουν ότι η παράνομη διακίνηση ανθρώπων διαρκώς κλιμακώνεται και εξελίσσεται σε ανησυχητικό φαινόμενο για τη χώρα.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι αν και το μεγαλύτερο μέρος της παράνομης διακίνησης ανθρώπων αφορά αλλοδαπές που τροφοδοτούν τη βιομηχανία σεξ της χώρας. Παράλληλα παρατηρείται και αύξηση του αριθμού ανθρώπων που χρησιμοποιούνται σαν δούλοι σε διάφορους τομείς, όπως ο κατασκευαστικός και ο βιομηχανικός.

Οι γυναίκες προέρχονται κυρίως από χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Συχνά δελεάζονται με υποσχέσεις μιας καλοπληρωμένης δουλειάς, ή κάποιας θέσης σε κολέγιο, αλλά συχνά καταλήγουν να είναι σεξουαλικοί σκλάβοι ή να εργάζονται κάτω από συνθήκες που ισοδυναμούν με δουλεία.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένα στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που διακινούνται παράνομα στην Αυστραλία κάθε χρόνο, υπολογίζονται γύρω στα 1.000 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι θύματα του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά οι αρχές επισημαίνουν ότι μερικές γυναίκες διακινούνται από τους φίλους και την οικογένειά τους.
Πηγή: Πηγή: VOA