Κλείσιμο

Τέσσερις νεκροί στην Τουλούζη μεταξύ των οποίων τρία κορίτσια 3, 6 και 8 ετών (upd)

Στους 4 νεκρούς και σε πολλούς τραυματίες ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των σημερινών γεγονότων στην Τουλούζη. Πρόκειται για τρία κοριτσάκια ηλικίας 3, 6 και 8 ετών και τον πατέρα του ενός κοριτσιού και καθηγητή του Εβραϊκού Γυμνασίου.

Τα 3 κορίτσια περίμεναν με τη συνοδεία του ενός γονέα το σχολικό έξω από το Γυμνάσιο που θα τις μετέφερε  στο Εβραϊκό Δημοτικό Σχολείο λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν ο άγνωστος στάθμευσε το μηχανάκι του εκεί και άνοιξε πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα τα τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας πολλούς.

Η γαλλική αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ο δράστης χρησιμοποίησε 2 όπλα διαμετρήματος 9mm και 11,43mm. Ιδίου διαμετρήματος όπλα χρησιμοποιήθηκαν και στις άλλες δύο πρόσφατες επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τουλούζη και το Μοντομπάν. Το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, ταυτίζεται με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στις άλλες επιθέσεις, πράγμα που σχεδόν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη σε όλες τις επιθέσεις.

Στον τόπο της τραγωδίας σπεύδει ο Νικολά Σαρκοζί συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Εβραϊκών Ινστιτούτων της Γαλλίας, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάντ διέκοψε το ταξίδι του για να μεταβεί στην Τουλούζη. Ο Φρανσουά Ολλάντ επίσης αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα την τραγική πόλη, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του σοσιαλιστικού κόμματος ανακοίνωσε σήμερα την παύση της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος εις ένδειξη πένθους.

Πηγή: Αμαλία Διώτη, Παρίσι