Κ. Καζαμίας: Καθαρά για λόγους υγείας η παραίτησή μου

Λόγοι υγείας και μόνο οδήγησαν τον κύπριο υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

«Σε καθαρά λόγους υγείας οφείλεται η απόφαση μου να αποχωρήσω από την κυβέρνηση», διευκρίνισε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την υπογραφή της συμφωνίας φορολόγησης της εκκλησίας.

Ο κ. Καζαμίας διέψευσε τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα για αποχώρηση του λόγω διαφωνιών, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπήρχαν διαφωνίες λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων, τόσο με τον κ. Χριστόφια όσο και με διάφορες, όπως είπε ομάδες.

Ο υπουργός τόνισε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε να τον αποτρέψει από του να παραιτηθεί, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση του.

Μετά την παραίτηση Καζαμία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε να προβεί σε μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.
Πηγή: skai.gr