Διαψεύδει ο Σαρκοζί χρηματοδότησή από τον Καντάφι

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Νικολά  Σαρκοζί τα περί  παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του, το  2007,  από τον Μουαμάρ Καντάφι.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τη δημοσίευση εγγράφου από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart αναφορικά με τη μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ προς την εκστρατεία Σαρκοζί.

Συμφωνα με την ιστοσελίδα, το έγγραφο έχει δοθεί στους δικαστές που ερευνούν το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης «Καράτσι», μίας σειράς από προμήθειες που δόθηκαν τη δεκαετία του '90 και αφορούν στην πώληση όπλων στο Πακιστάν αλλά και μία βομβιστική υπόθεση του 2002 κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 Γάλλοι πολίτες.

«Αν ο Καντάφι είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία, τότε εγώ δεν στάθηκα ιδιαίτερα ευγνώμων απέναντί του», ειρωνεύτηκε ο Σαρκοζί, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμμετοχή της Γαλλίας στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Σχετικά χαμηλούς τόνους κράτησε και το στρατόπεδο του βασικού αντιπάλου του Σαρκοζί, του Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο σχολίασε το ότι ο Καντάφι είχε επισκεφτεί το Παρίσι το 2007 μετά τη νίκη Σαρκοζί.

Επιπλέον, τον περασμένο Μάρτιο ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ είχε αναφέρει τα περί χρηματοδότησης του Σαρκοζί σε συνέντευξή του στο Euronews αν και τότε είχε υπάρξει διάψευση σε οργίλο ύφος από τον ίδιο το Σαρκοζί.
Πηγή: skai.gr