Δεν στοιχειοθετούνται παράνομες δοσοληψίες Βουλγαρίας-Ιράκ

Δεν υπάρχουν στοιχεία για παράνομες δοσοληψίες με το Ιράκ από τις οποίες πολιτικά κόμματα, εταιρίες ή οποιοιδήποτε άλλοι θεσμοί της Βουλγαρίας να έχουν επωφεληθεί οικονομικά από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν, απεφάνθη η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλγαρίας.
Ο πρόεδρος της χώρας, Γεόργκι Παρβάνοφ έχει αναθέσει στη συγκεκριμένη υπηρεσία να ερευνήσει την υπόθεση μετά από δημοσίευμα της ιρακινής εφημερίδας «Αλ Μάντα» στο οποίο αναφερόταν ότι το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ) ήταν αποδέκτης ιρακινού αργού πετρελαίου, με αντάλλαγμα την υποστήριξη του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.
Ο κ. Παρβάνοφ ανακοίνωσε, ότι η εταιρία «IracBulOil», η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα ως «μεσάζων» στις υποτιθέμενες συναλλαγές του ΒΣΚ με το καθεστώτος Χουσέιν πραγματοποιούσε τις εμπορικές σχέσεις της με το Ιράκ στα πλαίσια του προγράμματος «Πετρέλαιο έναντι τροφίμων» του ΟΗΕ με τη σχετική άδεια του παγκόσμιου οργανισμού. Ο κ. Παρβάνοφ είπε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην επισκιάζεται άδικα η εικόνα της Βουλγαρίας.
Πηγή: skai.gr