Υπό κράτηση ο Στρος-Καν στη Λιλ

Σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Λιλ της Γαλλίας κρατείται από το πρωί της Τρίτης ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο κ. Στρος-Καν εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα στις 8 π.μ., προκειμένου να καταθέσει αναφορικά με υπόθεση μαστροπείας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο ίδιος. Η υπόθεση είναι γνωστή στη Γαλλία ως "Υπόθεση Carlton" και απασχολεί τη γαλλική δικαιοσύνη από τον Οκτώβριο του 2011. 

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αντιμετωπίζει κατηγορίες για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση εμπιστοσύνης όσον αφορά αγαθά κοινωνικού χαρακτήρα».

Αναμένεται να ανακριθεί από την αστυνομία για τη συμμετοχή του σε «αμαρτωλές βραδιές» τόσο στη Γαλλία, όσο και στις ΗΠΑ, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν ο ίδιος γνώριζε ότι οι γυναίκες στις εν λόγω βραδιές συμμετείχαν επί πληρωμή.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο επιφανείς γάλλοι επιχειρηματίες καθώς φέρεται να είχαν οργανώσει και χρηματοδοτήσει πολλές από τις «αμαρτωλές βραδιές», στις οποίες συμμετείχε και ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, οι τελευταίες βραδιές όπου φέρεται να εμφανίζεται και ο Στρος-Καν πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, μία ημέρα δηλαδή προτού συλληφθεί στις ΗΠΑ για την περιβόητη υπόθεση του ξενοδοχείου Σοφιτέλ.
Πηγή: skai.gr