Ν. Σουδάν: Η πείνα απειλεί δύο εκατ. ανθρώπους

Σοβαρές ελλείψεις τροφίμων για δύο εκατομμύρια ανθρώπους είναι δυνατόν να προκαλέσουν οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Αν οι συγκρούσεις συνεχίσουν να προκαλούν μεγάλες πληθυσμιακές μετακινήσεις και οι τιμές των τροφίμων συνεχίσουν να αυξάνονται, η έκθεση εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πλήττονται από την έλλειψη ειδών διατροφής ενδέχεται να διπλασιαστεί», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι FAO και WFP.

Το έλλειμμα στην παραγωγή σιτηρών για το 2012 εκτιμάται στους 470.000 τόνους και πλέον--σχεδόν το μισό από τη συνολικά απαιτούμενη ποσότητα για τη χώρα τη συγκεκριμένη χρονιά.

Προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες 2,7 εκατομμυρίων ευάλωτων ανθρώπων με βοήθεια σε τρόφιμα, ο WFP --που ειδικεύεται στην επείγουσα προμήθεια τροφίμων--ανακοίνωσε ότι αναζητεί τη στήριξη δωρητών για την κάλυψη ελλείμματος 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο FAO αναζητεί δωρεές ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων για να παράσχει στήριξη στη γεωργία για την αναζωογόνηση της παραγωγής για την επόμενη εποχή της σοδειάς, που ξεκινάει με τις πρώτες βροχές τον Απρίλιο και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα μέχρι τον Ιούνιο.

Πηγή: kathimerini.gr

Πηγή: skai.gr