«Νέκρωσε» το Ισραήλ λόγω γενικής απεργίας
Γενική απεργία κήρυξε για σήμερα Τετάρτη η εργατική συνομοσπονδία Χισταντρούτ, ζητώντας καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους με σύμβαση περιορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στο Ισραήλ.

Η απεργία αφορά σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τους δήμους, την επιχείρηση ηλεκτρισμού, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εκπαίδευση, την εταιρία σιδηροδρόμων, τις τράπεζες, τα ταχυδρομεία και το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, τα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα, ενώ τουλάχιστον 25 πτήσεις που αναχώρησαν νωρίτερα επέτρεψαν σε 10.000 ταξιδιώτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Δικαστήριο αρμόδιο για κοινωνικές υποθέσεις κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να βρουν μια λύση για τους όρους εργασίας των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας περιορισμένου χρόνου και ζήτησε οι δύο πλευρές να το ενημερώσουν για την πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Το Χισταρντούτ καταγγέλλει τη γενικευμένη τάση για πρόσληψη εργαζομένων με σχέση εργασίας περιορισμένου χρόνου και ζητεί αυτοί να ενταχθούν στο δημόσιο τομέα ή να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τους συναδέλφους τους που έχουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο