Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις στη Δαμασκό – Κυρώσεις επιβάλλει ο Καναδάς

Την απερίφραστη καταδίκη των ΗΠΑ για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δαμασκό, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες άτομα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί «να αιτιολογήσει την τρομοκρατία οποιουδήποτε είδους».

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση τόνισε ότι οι σημερινές πολύνεκρες επιθέσεις στη Δαμασκό δεν θα πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, που θα διεξαγάγουν έρευνα, σχετικά με την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.

Η πρώτη ομάδα των παρατηρητών έφτασε στη Συρία την Πέμπτη.

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά σε γραφεία των δυνάμεων ασφαλείας στη Δαμασκό, έφτασαν τους 50. Οι τραυματίες, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, φτάνουν τους 100.

Οι περισσότεροι νεκροί είναι άμαχοι και στρατιωτικό προσωπικό.

Στο μεταξύ, ο Καναδάς ανακοίνωσε την επιβολή μιας νέας σειράς κυρώσεων στη Συρία λόγω της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων. Εφεξής, ο Καναδάς απαγορεύει οποιεσδήποτε εισαγωγές της Συρίας με εξαίρεση τα προϊόντα διατροφής και οποιαδήποτε επένδυση στη Συρία, όπως και τις εξαγωγές προς τη Συρία οποιουδήποτε εξοπλισμού τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής επίβλεψης.
Πηγή: skai.gr