Ου. Χέιγκ: Η Βρετανία δεν είναι περιθωριοποιημένη

«Η Βρετανία δεν είναι περιθωριοποιημένη» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ σε συνέντευξη στο Sky News.«Η απόφαση της Βρετανίας, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, να μην συμμετάσχει σε μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη, δεν θα αφήσει τη χώρα απομονωμένη και στο περιθώριο της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Χέιγκ διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ήταν «πολύ καλές» και εξακολουθούν να είναι.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, έπειτα από την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να αποδεχθεί μια αναθεώρηση των συνθηκών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο για «απαράδεκτους όρους» εκ μέρους του Λονδίνου.

Επικαλούμενος μάλιστα την επέμβαση στη Λιβύη, Ο κ . Χέιγκ παρατήρησε ότι «φέτος η εξωτερική πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Mail on Sunday, το 62% των Βρετανών εκτιμά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δίκιο να αντιταχθεί σε τροποποίηση της Συνθήκης της ΕΕ..

Εν τω μεταξύ, ο βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ δήλωσε σήμερα ότι είναι «πικρά απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής και πως είπε στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι είναι «κακό για τη Βρετανία» αλλά αρνήθηκε ότι ο συνασπισμός βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.
Πηγή: skai.gr