Αραβικός Σύνδεσμος: «Πράσινο φως» και σε επέμβαση εις βάρος της Συρίας

Το «πράσινο φως» όχι μόνο σε οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Δαμασκού, αλλά και σε πιθανή επέμβαση, έδωσε τελικά ο Αραβικός Σύνδεσμος σήμερα Κυριακή, προσκειμένου να πιέσει το καθεστώς Άσαντ να σταματήσει την αιματοχυσία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ αλ Θάνι μετά την έκτακτη σύνοδο των Αράβων υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο, εάν οι Άραβες δεν καταφέρουν να περιορίσουν την κρίση, άλλες ξένες δυνάμεις μπορούν να επέμβουν.

Νωρίτερα πάντως, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι οι αραβικές χώρες επιθυμούν να αποφευχθούν γεγονότα αντίστοιχα της Λιβύης, όπου οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οδήγησαν στις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Τις κυρώσεις προς τη Δαμασκό ενέκριναν 19 από τα συνολικά 22 μέλη του Συνδέσμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται ταξιδιωτική απαγόρευση σε ανώτατους Σύρους αξιωματούχους, πάγωμα των καταθέσεων του Μπαάρ Αλ Ασαντ, παύση των συναλλαγών με την κεντρική τράπεζα της Συρίας και διακοπή των επενδύσεων στη χώρα.

Για «προδοσία της αραβικής αλληλεγγύης» κάνει λόγο η Συρία σε μία πρώτη αντίδρασή της.
Πηγή: skai.gr