Κλείσιμο

Λίμπερμαν: Θα άρει τον αποκλεισμό της Γάζας αν η Γαλλία στείλει τη Λεγεώνα των Ξένων

Έτοιμος για την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, με την προϋπόθεση η Γαλλία να στείλει τη Λεγεώνα των Ξένων.

Όπως είπε, δεν έχει αντίρρηση να άρει τον αποκλεισμό αρκεί να υπάρξει μία δύναμη για να ελέγχει «οτιδήποτε μπαίνει στη Λωρίδα της Γάζας και να εμποδίζει την τρομοκρατική δράση».

Μάλιστα, μιλώντας σε βουλευτές πρότεινε αντί να κάνει τους ελέγχους το Ισραήλ, να στείλει η Γαλλία τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, κάτι που είχε προτείνει και στον Γάλλο ομόλογό του Αλέν Ζιπέ, τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στο στολίσκο που μεταφέρει Γάλλους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές είπε χαρακτηριστικά «μην στέλνετε κορίτσια με κλαδιά ελιάς».

Σύμφωνα με το Ισραήλ, ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι απαραίτητος προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά όπλων στην περιοχή, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς. Στην Λωρίδα της Γάζας κατοικούν 1,5 εκατ. άνθρωποι και ανθρωπιστικές και ακτιβιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει την πράξη αυτή του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «ομαδική τιμωρία» των κατοίκων της περιοχής.
Πηγή: skai.gr