Σουλτς: Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα μας συμπαρέσυρε όλους

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και θα μας συμπαρέσυρε όλους. «Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας βρίσκονται στη Γαλλία, είναι ιδιωτικές τράπεζες, που αν χρεοκοπήσουν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η υπόσταση της Γαλλίας».

Επεσήμανε πως χωρίς ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ τους στόχους της, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως μόνον λιτότητα δεν επαρκεί, χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις.
Ο Σουλτς θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση των τριών ταχυτήτων, το διευθυντήριο της Γαλλίας- Γερμανίας , οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και η Βρετανία δεν επιτρέπεται να συνεχίζεται. Υποστηρίζει ότι «Πρέπει να καταστεί σαφές απέναντι στο δίδυμο Γαλλία-Γερμανία ότι δεν έχουμε κρίση του Ευρώ αλλά πολύ βαριά κρίση αυτών που διαχειρίζονται το Ευρώ».

Ακόμη, θεωρεί πως σίγουρα πρέπει να υπάρξει νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, αλλά για αυτό χρειάζονται μερικά χρόνια, ενώ δεν χρειάζονται νέοι θεσμοί στην ΕΕ, καθώς οι αρμοδιότητες των υπαρχόντων περιγράφονται στη Συνθήκη της Λισσαβόνας.

Εντωμεταξύ, ρεαλιστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να είναι αποδεκτές από την κοινωνία, ζήτησε μέσω της αυστριακής ραδιοφωνίας ο επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr