Αβέβαιο το πολιτικό μέλλον του Στρος – Καν στη Γαλλία

Στο Παρίσι επέστρεψε ο Ντομινίκ Στρος – Κάν κλείνοντας τον κύκλο μίας τετράμηνης δύσκολης μάχης με το ποινικό σύστημα της Νέας Υόρκης, που άρχισε όταν αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Κένεντι με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου του Μανχάταν.

Η περιπέτεια αυτή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του Στρος - Καν και άλλαξε τελείως το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία, αφού θεωρείτο ως ο επικρατέστερος για τη γαλλική προεδρία.

Και μπορεί ο Στρος - Καν να έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους του ΔΝΤ, κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβεί και στο Παρίσι.

Πολλοί Σοσιαλιστές κρατούν ήδη αποστάσεις από τον Στρος-Καν, δείχνοντας την απέχθειά τους για την συμπεριφορά του και την φήμη του σχετικά με τις γυναίκες, ενώ μία ημέρα πριν την επιστροφή του, οι Σοσιαλιστές τηρούσαν σιωπή για τον μελλοντικό του ρόλο και η κοινή γνώμη στη Γαλλία είχε στραφεί στην επικείμενη δίκη του πρώην προέδρου Ζακ Σιράκ.

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος, μίλησε αόριστα για το ρόλο του Στρος-Καν στις εκλογές και δεν αναφέρθηκε σε υπουργικό πόστο. Η αντίπαλός του Μαρτίν Ομπρί κράτησε την ίδια στάση επισημαίνοντας μάλιστα σε συνέντευξή της στο Canal+ ότι συμφωνεί με τις άλλες γυναίκες για την στάση του Στρος-Καν απέναντι στο αντίθετο φύλο.

Πέρα απ΄όλα αυτά ο Ντομινίκ Στρος-Καν έχει μπροστά του μια αστική δίκη στη Νέα Υόρκη, αλλά και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες Γαλλίδας δημοσιογράφου, 30 χρόνια νεότερής του, ότι αποπειράθηκε να την βιάσει.

Παρά την αναμενόμενη «ψυχρή υποδοχή», ο Στρος-Καν πιστεύεται ότι θα παίξει κάποιο ρόλο στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ίσως με την ιδιότητα του συμβούλου.
Πηγή: skai.gr