Τελεσίγραφο των αντικαθεστωτικών στις δυνάμεις του Καντάφι

Τελεσίγραφο στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι απέστειλαν οι εξεγερμένοι, δίνοντας προθεσμία τεσσάρων ημερών (ώς το Σάββατο). «Δεν μπορούμε να περιμένουμε κι άλλο», είπε ο Άμπντελ Τζαλίλ από τη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και προπύργιο της εξέγερσης.

Εξάλλου, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο συμφώνησε με τις ξένες δυνάμεις ότι δεν χρειάζεται η αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στη Λιβύη, δήλωσε ο επικεφαλής του, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ.

Ακόμα, ο ηγέτης των εξεγερμένων έδωσε στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Σύρτη και σε άλλες πόλεις τελεσίγραφο ως το Σάββατο να παραδοθούν, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπιστούν δια της στρατιωτικής ισχύος.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε κι άλλο», είπε ο Άμπντελ Τζαλίλ από τη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και προπύργιο της εξέγερσης.

«Μπορούμε να επιλύσουμε την κατάσταση με στρατιωτικά μέσα, αλλά δεν επιθυμούμε να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

Ο Άμπντελ Τζαλίλ είπε ότι οι εξεγερμένοι θα εισέλθουν στη Σύρτη και σε περιοχές του νότου ειρηνικά, για να «αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία και καταστροφή».

«Αυτή η ευκαιρία θα λήξει στο τέλος του Έιντ αλ Φιτρ (σ.σ: Παρασκευή στη Λιβύη)», πρόσθεσε.

Εκτίμησε παράλληλα ότι τα μέλη της οικογένειας του Μουάμαρ Καντάφι που έχουν μεταβεί στην Αλγερία θα την εγκαταλείψουν σύντομα μεταβαίνοντας σε κάποια άλλη χώρα.
Πηγή: skai.gr