Αιματηρές συγκρούσεις με νεκρούς στο Καράτσι

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν κατά τις δύο τελευταίες ημέρες των αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες εθνοτικές ομάδες στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, Καράτσι, δήλωσε σήμερα υπάλληλος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντ στο νότιο Πακιστάν χθες Δευτέρα ανάμεσα σε μέλη της φυλής Παστούν, που είναι η μειονότητα, και σε Μουτζαχίρ, απόγονους προσφύγων που μιλούν Ούρντου και είναι η πλειονότητα.

Όπως δήλωσε ο Φαράζ Άλι, εκπρόσωπος της ιδιωτικής υπηρεσίας διάσωσης Edhi, τα μέλη της μετέφεραν στο νοσοκομείο 28 πτώματα και 20 τραυματίες.

«Σύμφωνα με καταμέτρησή μας, 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και έξι την Τρίτη» είπε ο Άλι.

Τα βίαια επεισόδια έχουν παραλύσει τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες στην πόλη-λιμάνι των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία είναι επίσης η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, καθώς ένοπλες συμμορίες συγκρούονται μεταξύ τους και με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το Καράτσι υπήρξε θέατρο πολλών εθνοτικών συγκρούσεων τις δεκαετίες του '80 και του '90, αλλά οι πρόσφατες συγκρούσεις είναι οι σφοδρότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Συνολικά 318 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα και 1.241 τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου, έγραψε χθες Δευτέρα η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn επικαλούμενη την αστυνομία.
Πηγή: skai.gr