ΗΠΑ: Ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων το ν/σ για το έλλειμμα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., με 218 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά, ενέκρινε λίγο μετά τις 01:30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ένα νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει προς ψήφιση το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ως την καλύτερη δυνατή λύση για τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος.

Ειδικότερα, η πρόταση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner παρέχει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση, κατά 900 δισ. δολάρια, του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, προβλέποντας όμως μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης περικοπές δαπανών που ανέρχονται σε 917 δισ. δολάρια μέσα σε μια δεκαετία, θα πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία, γεγονός πολύ απίθανο λόγω των μεγάλων αντιδράσεων σχετικά με το περιεχόμενό του από την πλευρά των Δημοκρατικών.

Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν το συγκεκριμένο Σώμα έχουν δεσμευτεί ότι θα το απορρίψουν, τοποθετούμενοι υπέρ ενός πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου αύξησης του ορίου του χρέους στα 2,5 τρισ. δολάρια, το οποίο προβλέπει παράλληλα περικοπές που ανέρχονται σε περίπου 2,2 τρισ. δολάρια.
Πηγή: skai.gr