Αγανάκτηση για τα αδικοχαμένα θύματα της έκρηξης στην Κύπρο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα τραγικά γεγονότα στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» πραγματοποίησαν δεκάδες πολίτες την Τετάρτη το βράδυ, και για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από την έξοδο του Προεδρικού, πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Εντός της εισόδου και εξόδου του Προεδρικού είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη είσοδο πολιτών στο Προεδρικό.

Μπροστά στην πύλη της εξόδου του Προεδρικού οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν μικρά κεράκια εις μνήμην των δίδυμων αδικοχαμένων στρατιωτών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, οι οποίοι θα κηδευτούν την Πέμπτη στις 11:00 στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Λεμεσού.

Σε άλλο σημείο της εξόδου αναρτήθηκε πανό με τα ονόματα των θυμάτων του τραγικού συμβάντος. Γύρω από αυτό υπάρχουν αναμμένα κεράκια. Σε άλλο μαύρο πανό δίπλα από το προηγούμενο αναγράφεται «Αιώνιοι ήρωες 11/7/2011».

Σε μερικά από τα πανό αναγράφονται συνθήματα όπως: «Φωνή λαού – φωνή Θεού, οι φονιάδες φυλακή», «No political gains», «Justice yes».
Πηγή: skai.gr