News Corp: Απέσυρε την πρόταση εξαγοράς του 61% του BSkyB

Ο όμιλος News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ απέσυρε την πρόταση εξαγοράς του 61% της κερδοφόρας βρετανικής τηλεοπτικής πλατφόρμας του BSkyB που δεν κατέχει ήδη.

Η απρόσμενη κίνηση του κ. Μέρντοχ ακολούθησε την απόφαση όλων των κομμάτων να στηρίξουν το αίτημα των Εργατικών για απόσυρση του News Corp από τη διεκδίκηση της δορυφορικής τηλεοπτικής πλατφόρμας. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται μεγάλο επιχειρηματικό πλήγμα για τον Αυστραλό μεγιστάνα που κλυδωνίζεται μετά την αποκάλυψη των διαστάσεων του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα του ομίλου News of the World.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παρουσίασε τις λεπτομέρειες της έρευνας που θα διεξαχθεί υπό το δικαστή Λέβισον για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράλληλα με την αστυνομική έρευνα. Η νέα έρευνα θα περιλαμβάνει επίσης την εξέταση των σχέσεων δημοσιογράφων με πολιτικούς και με αστυνομικούς, καθώς επίσης το δεοντολογικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο καθεστώς πολυϊδιοκτησίας στα ΜΜΕ.

Ο δικαστής θα έχει το δικαίωμα να καλέσει για ένορκες καταθέσεις πολιτικούς, εκδότες και διευθυντές εφημερίδων, καθώς και αξιωματικούς της αστυνομίας.

Κάμερον : Χαιρετίζει απόσυρση εξαγοράς των μετοχών του BSKyB

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον καλωσόρισε την είδηση ότι ο όμιλος News Corp., επικεφαλής του οποίου είναι ο Αυστραλός μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ, απέσυρε την προσφορά του για την εξαγορά και των υπολοίπων μετοχών στο συνδρομητικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο BSKyB, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πριν από λίγο.
«Η επιχείρηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να ξεδιαλύνει αυτό το μπέρδεμα και στο να θέσει τον οίκο της σε τάξη», ανέφερε εκπρόσωπος του Κάμερον σε ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός,Λονδίνο