Πυρά Σταϊνμάιερ για την ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ

«Η Μέρκελ δεν έχει ευρωπαϊκή πολιτική» είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tageszeitung.

Όπως σημείωσε, στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ βγάζει λόγους για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ στη Γερμανία «χρησιμοποιεί όλες τις προκαταλήψεις κατά των νοτιοευρωπαίων. Αυτό δεν είναι πολιτική γραμμή, είναι μια επικίνδυνη εκδοχή ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο κορυφαίος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε την κεντροδεξιά κυβέρνηση ότι με την απουσία ενός προφίλ στην εξωτερική πολιτική, μείωσε τη σημασία της Γερμανίας στην Ευρώπη.

«Οι μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, παίρνουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς τη Γερμανία. Μέσα σε δύο χρόνια μετατοπιστήκαμε από το κέντρο, στην περιφέρεια της διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών εξελίξεων», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέκρινε «τάσεις επανεθνικοποίησης» της ευρωπαϊκής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κυρίως η Γερμανία πρέπει να κάνει το καθήκον της και να αντιταχθεί στην τάση αυτή.
Πηγή: skai.gr