Πορτογαλία: Διαβεβαιώσεις Πάσους Κοέλιου προς τους δανειστές

Ο Πέδρου Πάσους Κοέλιου, πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), το οποίο κέρδισε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να καταστεί «ένα βάρος» για τους πιστωτές της, υποσχόμενος να «κάνει τα πάντα» για να «τιμήσει τις δεσμεύσεις» του πορτογαλικού κράτους.

«Θα κάνω τα πάντα για να εξασφαλίσω σε όλους όσοι μας παρακολουθούν από το εξωτερικό ότι η Πορτογαλία δεν πρόκειται να αποτελέσει ένα βάρος για άλλες χώρες οι οποίες μας παραχώρησαν δάνεια... θα εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας και θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας», είπε ο κ. Πάσους Κοέλιου.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσουμε τη συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στο πορτογαλικό κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», πρόσθεσε.

«Τα χρόνια που μας περιμένουν θα απαιτήσουν πολύ θάρρος από μέρους της Πορτογαλίας ολόκληρης», συνέχισε ο Πάσους Κοέλιου, υποσχόμενος «πλήρη διαφάνεια» όσον αφορά τις θυσίες που «ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν οι Πορτογάλοι» όπως και εκείνες «που θα απαιτηθούν από τις περιστάσεις».

«Θα είναι δύσκολο αλλά θα αξίζει τον κόπο», πρόσθεσε.Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι θα σχηματίσει «το ταχύτερο δυνατόν» μια «κυβέρνηση πλειοψηφίας υπό το PSD», το οποίο κατέλαβε 105 έδρες έναντι 73 των Σοσιαλιστών, στην οποία όμως θα συμμετέχει «και το CDS-PP», το δεξιό εθνικιστικό κόμμα που πρόκειται να καταλάβει 24 έδρες.

Πηγή: skai.gr