Υεμένη: Ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομικών

Τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων προκάλεσαν οι βίαιες συγκρούσεις στη Σαναά της Υεμένης, μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών ενός ηγέτη φυλής, του σεΐχη Σάντεκ αλ Άχμαρ, που συσπειρώθηκε με το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Γύρω από την κατοικία του σεΐχη σημειώνονται βίαιες ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Δευτέρας όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να αναπτυχθούν γύρω από την κατοικία του Άχμαρ, προκαλώντας την αντίδραση οπλισμένων ανδρών του σεΐχη, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στον ηγέτη φυλής.

Αστυνομική πηγή δήλωσε από την πλευρά της, ότι οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν όταν οι άνδρες του σεΐχη επιτέθηκαν σε σχολείο της συνοικίας.

Η κυκλοφορία έχει σταματήσει σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στη συνοικία όπου σημειώνονται τα επεισόδια, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα επεισόδια αυτά ξέσπασαν την επομένη της αποτυχίας της μεσολαβητικής προσπάθειας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Υεμένη, μετά την άρνηση του προέδρου Σάλεχ να υπογράψει τη συμφωνία για μια μεταβίβαση της εξουσίας που προέβλεπε την αποχώρησή του.

Πηγή: skai.gr