Οι συνομωσιολογίες του Μεντβέντεφ για τον Μπιν Λάντεν και η αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη

Ο αμερικάνος πρέσβης στη Μόσχα Τζον Μπέιρλ αντέδρασε την Πέμπτη για τα σχόλια της Τετάρτης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έμοιαζε να συμφωνεί με μία θεωρία συνομωσίας σχετικά με το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επισημαίνοντας ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι «η αλήθεια».

«Όχι, κύριε πρόεδρε δεν είναι αλήθεια», έγραψε ο Μπέιρλ στα ρωσικά στο ιστολόγιό του μετά τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ ο οποίος έδειξε να ενδιαφέρεται για μία θεωρία σύμφωνα με την οποία ο Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός εδώ και καιρό.

Ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ρώτησε έναν ανταποκριτή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Pervyi Kanal αν ισχύει ένα ρεπορτάζ του δικτύου το οποίο αναφερόταν σε έναν άνδρα, που έκανε δηλώσεις από την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι «έχει διατελέσει πράκτορας της CIA». Σύμφωνα με εκείνον ο μπιν Λάντεν πέθανε άρρωστος στη διάρκεια του 2006 και στην πραγματικότητα οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις απλώς ανακάλυψαν τη μυστική τοποθεσία του τάφου του.

«Σύμφωνα με εκείνον, ναι», είναι αλήθεια, απάντησε ο δημοσιογράφος στον Μεντβέντεφ. «Σε αυτή την περίπτωση οι Αμερικανοί έχουν κάθε λόγο να θορυβηθούν», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Κανείς από αυτούς δεν φέρνει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Προβάλλεται μόνο η θεωρία της συνομωσίας και δεν αναφέρουν ούτε καν ότι η Αλ Κάιντα αναγνώρισε το θάνατο του Μπιν Λάντεν», υπογράμμισε ο Μπέιρλ.

«Συνήθως δεν δίνω σημασία σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς», πρόσθεσε ο διπλωμάτης, «όμως εδώ και αρκετές ημέρες αναγκάστηκα να τους ακούσω στις πιο δημοφιλείς εκπομπές των ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων».

«Ο πρόεδρος ρώτησε αν είναι αλήθεια όσα παρουσιάστηκαν σε αυτή την εκπομπή. Η απάντηση είναι απλή: 'Όχι κύριε πρόεδρε, δεν είναι αλήθεια'», επεσήμανε ο Μπέιρλ στο ιστολόγιό του.

Πηγή: skai.gr