Διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τους εξεγερμένους της Συρίας

Περίπου 800 Ιορδανοί διαδήλωσαν την Παρασκευή στη Ράμτα, στα βόρεια της χώρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη γειτονική πόλη Ντεράα που πολιορκείται από τις αρχές της εβδομάδας από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Ομάρι οι πιστοί έκαναν πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το μεθοριακό φυλάκιο της Ράμτα, που απέχει 3 χιλιόμετρα από την Ντεράα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μοχάμαντ Χατίμπ.

Η Ράμτα διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ντεράα και πολλοί κάτοικοι της έχουν συγγενείς στην πόλη αυτή.

Διαδήλωση σε συμπαράσταση προς τους Σύριους εξεγερμένους έγινε και στην Κωνσταντινούπολη έξω από το τζαμί Φατίχ. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Δολοφόνε αλ-Άσαντ φύγε από τη Συρία» και «Σταματήστε τη γενοκτονία στη Συρία» ενώ έκαψαν και ομοιώματα του Σύρου προέδρου.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων στη Συρία, τον περασμένο μήνα, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, σύμφωνα με την «Επιτροπή των μαρτύρων της 15ης Μαρτίου» που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας Σύριων κατά του προέδρου Άσαντ και στην Κύπρο

Περισσότεροι από πεντακόσιοι Σύριοι, που ζουν στην Κύπρο, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας τους Μπασάρ Αλ Ασάντ.

Η εκδήλωση άρχισε με συγκέντρωση έξω από το «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο.

Στη συνέχεια οι Σύριοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και κατέληξαν στο τέμενος «Ομεριέ», όπου η εκδήλωση τους ολοκληρώθηκε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν διακριτική η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Πηγή: skai.gr