Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Κανένας φόβος για ταξίδια στην Ιαπωνία

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Ιαπωνία, καθώς η ραδιενέργεια στα αεροδρόμια και τους λιμένες της χώρας βρίσκεται σε επίπεδα «κατά πολύ κατώτερα από τα όρια ασφαλείας», έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΟΜΤ), μία από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ η οποία εδρεύει στη Μαδρίτη.

Αρκετές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τις επισκέψεις στην Ιαπωνία, έπειτα από το πυρηνικό ατύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα, στα βόρεια της νησιωτικής χώρας, το οποίο προκλήθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Το Μάρτιο αφίχθησαν στην Ιαπωνία 352.800 ξένοι υπήκοοι, δηλαδή κατά 50,3% λιγότεροι από το περασμένο έτος, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Στο μεταξύ, νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου βόρεια του Τόκιο. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
Πηγή: skai.gr