Ρωγμές παρουσιάζουν πέντε Boeing 737-300 της Southwest Airlines

Η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος των ερευνών που έκανε στο στόλο των αεροσκαφών της Boeing 737-300 ανακοίνωσε, ότι "εντοπίστηκαν ρωγμές στην άτρακτο στα πέντε από τα συνολικά 79 αεροσκάφη της αυτού του τύπου".

"Μικρές ρωγμές κάτω από την εξωτερική επιφάνεια της ατράκτου εντοπίστηκαν στα πέντε, από τα 79, Boeing 737-300 που έχουμε, για τις οποίες ο κατασκευαστής ζήτησε τις κατάλληλες επισκευές και αυτές να περαιωθούν όπως προσήκει", αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν της αεροπορικής εταιρείας. "Από σήμερα, η εταιρεία θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της, στην ώρα τους", προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Το Σάββατο ένα Boeing 737-300 της ίδιας εταιρείας έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Γιούμα στην νοτιοδυτική Αριζόνα, ενώ έκανε το δρομολόγιο Φίνιξ - Σακραμέντο, επειδή ένα τμήμα στο άνω μέρος της ατράκτου ξεκόλλησε εν πτήσει, οπότε αποσυμπιέστηκε η καμπίνα των επιβατών του επιβατικού αεριωθουμένου.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η FAA, ζητά να γίνουν επείγοντες έλεγχοι, σε όλα τα Boeing 730-300 των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, "με τους όρους ακριβώς που θέτει η Οδηγία της, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες".
Πηγή: skai.gr