Κλείσιμο

Συρία: Καμία υπαναχώρηση από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ

Σε καμία ουσιαστική υπαναχώρηση δεν προέβη την Τετάρτη πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, διαψεύδοντας σχετική φημολογία εκπορευόμενη από αξιωματούχους της Δαμασκού.

Έτσι, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, ο σύρος πρόεδρος δεν ανακοίνωσε τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Στην ομιλία αυτή ο Άσαντ αναμενόταν να ανακοινώσει, εκτός από την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και νέους νόμους για τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό πλουραλισμό, κάτι όμως που επίσης δεν έγινε.

Ειδικότερα, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά τις ταραχές, ο Άσαντ υποστήριξε ότι η χώρα του έχει γίνει στόχος μιας "συνωμοσίας".

Αναγνώρισε ωστόσο, ότι ορισμένοι από τους Σύρους που διαδήλωναν κατά του καθεστώτος έχουν εύλογα αιτήματα.

Ο Άσαντ διευκρίνισε ότι είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες στις δυνάμεις ασφαλείας να μην βλάψουν κανέναν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 61 άνθρωποι.

Αναφερόμενος στην επόμενη κυβέρνηση, είπε ότι στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι προτεραιότητά της θα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και η μείωση της ανεργίας. "Βλέπουμε ευνοϊκά τις μεταρρυθμίσεις. Είναι το καθήκον του κράτους. Αλλά δεν ευνοούμε τη διχόνοια", τόνισε.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το μεσημέρι ακούστηκαν πυροβολισμοί στη Λατάκεια της Σύριας.
Πηγή: skai.gr