Κλείσιμο

Σκέφτονται να «θάψουν» τον πυρηνικό σταθμό

Στην κλίμακα 5 – από 4 – αναβαθμίστηκε ο συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη μηχανικών, οι οποίοι εξετάζουν ως τελευταία λύση να θάψουν το σταθμό με τσιμέντο και άμμο ώστε να προλάβουν μεγάλη έκλυση ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι ρίψεις νερού στον αντιδραστήρα Νο 3 προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία, καθώς και οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον αντιδραστήρα Νο 2.

Η Ιαπωνία ζήτησε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας έκανε λόγο για μάχη με το χρόνο.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει εκτάκτως την Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Γιουκίο Αμάνο δήλωσε ότι δίνεται μάχη με το χρόνο" προκειμένου να ψυχθούν οι αντιδραστήρες του σταθμού.

Η κατάσταση δεν δικαιολογεί ακόμα αισιοδοξία δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν, αλλά εκτίμησε ότι τα προβλήματα θα λυθούν σύντομα.

Πηγή: skai.gr