Με ελαττώματα τα αεροπλάνα της Flash Airlines

Η επιθεώρηση των δυο αεροσκαφών της «Flash Airlines» από την Ελβετία το 2002 είχε αποκαλύψει «σοβαρά ελαττώματα» κυρίως στα χειριστήρια του αεροσκάφους και ελλείψεις στη συντήρηση των κινητήρων τους, ανακοινώθηκε σήμερα από το ομοσπονδιακό γραφείο πολιτικής αεροπορίας (OFAC).
Στο μεταξύ η «Flash Airlines» ακύρωσε χωρίς εξηγήσεις τις δυο προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις της ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ισπανία, ανακοίνωσαν ισπανικές αεροπορικές πηγές.
Αυτή η ακύρωση αφορά την πτήση Κάιρο-Βαρκελώνη-Μαδρίτη και μια άλλη ανάμεσα στην ισπανική πρωτεύουσα και το Λούξορ, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του δημόσιου οργανισμού, Ισπανικά Αεροδρόμια και Εναέρια Κυκλοφορία (Aena).
Εν τω μεταξύ ένας εκπρόσωπος της εταιρείας «Snecma Moteurs», θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας από τους δυο κινητήρες του Μπόινγκ 737 της «Flash Airlines» που συνετρίβη το Σάββατο στην Ερυθρά θάλασσα «είχε εξεταστεί και είχε επισκευαστεί» το 2003.
Πηγή: skai.gr