Γαλλία: Μαθήματα μέσω TV σε περίπτωση πανδημίας

Ανοιχτό αφήνει η γαλλική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να κλείσει όλα τα σχολεία της χώρας σε περίπτωση πανδημίας λόγω της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της χώρας, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση από τους νομάρχες, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων.

Σε περίπτωση ενδεχόμενης διακοπής της λειτουργίας των σχολείων οι αρχές έχουν εκπονήσει σχέδιο συνέχισης της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Όπως εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, «πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα με ιδιαίτερα μαθήματα που προετοιμάζονται από το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και θα μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση, το γαλλικό ραδιόφωνο και το Ίντερνετ».

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μαζικός εμβολιασμός σε όλα τα παιδιά.

Στην Ελλάδα, εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης, προκειμένου να αποφανθεί αν θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι στιγμής πάντως, αυτό που έχει αποφασιστεί είναι ότι τόσο οι ιδιωτικοί όσο και οι δημόσιοι βρεφονηπιαγωγικοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά.

Ακόμη, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των αντιιικών φαρμάκων tamiflu και relenza μέσω των φαρμακείων όλης της χώρας και με ειδική ιατρική γνωμάτευση.

Με ανάλογο τρόπο θα χορηγούνται και τα εμβόλια κατά του πνευμονιόκοκκου, τα οποία εδώ και πολλές μέρες έχουν εξαφανιστεί από την αγορά.
Πηγή: skai.gr