Κλείσιμο

Επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου

Στις «σημαντικές» αποφάσεις της προσυνοδικής πανορθόδοξου Διασκέψεως, στο Chambesy της Γενεύης αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσφωνώντας τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο που άρχισε από την Κωνσταντινούπολη τις «ειρηνικές επισκέψεις», στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, μετά την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο της Μόσχας.

Η απόφαση για τα θέματα της Ορθοδόξου Διασποράς, «ήρε διά εν εκ των πλέον σοβαρών εμποδίων εν τη πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εξήρε την «εποικοδομητικήν συνεργασίαν» και την συμβολή της Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Μόσχας «εις την επιτυχίαν της Διασκέψεως ταύτης».

Νωρίτερα και ο Πατριάρχης Κύριλλος είχε αναφερθεί στις διαδικασίες που άρχισαν με την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το 2008 για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Εξ όλης της ψυχής μας στηρίζουμε το κάλεσμα, το οποίο απηύθυνε από εδώ η Υμετέρα Αγιότητα το περασμένο έτος προς τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες να συνειδητοποιούμε εαυτούς και να ενεργούμε ως μία Εκκλησία. Η θεώρησή Σας αυτή αποτελεί και τη δική μας ειλικρινή πεποίθηση», είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά τη επίσημη υποδοχή του στον Πατριαρχικό Οίκο.


Πηγή: skai.gr