Στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης Μόσχας

Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ξεκίνησε τις καθιερωμένες ειρηνικές επισκέψεις στις άλλες τοπικές Ορθόδοξες εκκλησίες, ο νέος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχου έγινε στην αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Οίκου. Προσφωνώντας τον Πατριάρχη Μόσχας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπογράμμισε την ανάγκη της ενότητας των ορθοδόξων εκκλησιών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πατριάρχη Μόσχας και γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι.

"Μέσα στην ατμόσφαιρα του διαλόγου και της αγάπης ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι επόμενες διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις μας θα φέρουν αποτέλεσμα", τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τις πολύωρες συνομιλίες του με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.

Ερωτηθείς από τούρκους δημοσιογράφους για τις κινήσεις της Άγκυρας στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, απάντησε ότι η ιστορία αυτή κράτησε πολύ καιρό, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί σε σύντομο χρόνο διάστημα να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

Την Κυριακή οι δύο Πατριάρχες θα συλλειτουργήσουν στο ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ αργότερα θα παρακολουθήσουν συναυλία της χορωδίας της Μονής Υπαπαντής (Sretenskiy) στην Αγία Ειρήνη.
Πηγή: skai.gr