Έτοιμη πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης παρήγαγε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis.

Θα αρχίσει τις κλινικές δοκιμές τον Ιούλιο και θεωρεί ότι μέχρι το φθινόπωρο θα μπορεί να διαθέσει στην αγορά το εμβόλιο.

Η παραγωγή των εμβολίων έγινε πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η φαρμακοβιομηχανία.

Η εταιρία διευκρινίζει ότι τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν σε προκλινικές και μετά σε κλινικές δοκιμές και ελπίζει ότι θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή εμβολίων.

Σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία, περισσότερες από 30 κυβερνήσεις της έχουν ζητήσει να τις προμηθεύσει τα συστατικά του εμβολίου εναντίον της νέας γρίπης.

Η Novartis έχει ήδη λάβει από το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ 289 εκατομμύρια δολάρια για τις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου.

Στο μεταξύ, ο αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ρούντ δήλωσε πως η χώρα του είναι προετοιμασμένη απέναντι στη νέα γρίπη, μια ημέρα μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να αυξήσει στο ανώτατο επίπεδο τον συναγερμό.

Στην Αυστραλία τα κρούσματα της νόσου έχουν ξεπεράσει τα 1.300 και τέσσερις ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε στο Μαρόκο. Πρόκειται για μια νεαρή που έφτασε στη χώρα από τον Καναδά.

Η 18χρονη που σπουδάζει στο Μόντρεαλ έφτασε την Τετάρτη στην Καζαμπλάνκα και συνέχισε με εσωτερική πτήση προς την Φεζ. Η κατάστασή της είναι σταθερή.
Πηγή: skai.gr