Κρούσμα και στην Κίνα

Τον εντοπισμό επτά νέων κρουσμάτων της νέας γρίπης, επιβεβαίωσαν την Κυριακή υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Βρετανία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη στους 55.

Οι δύο προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1 όταν ήρθαν σε επαφή με ασθενή.

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης Α στην Κίνα εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα από την επαρχία Σετσουάν, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου σπουδάζει και τώρα νοσηλεύεται στην πόλη Τσενγκντού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που ταξίδευσαν μαζί με τον ασθενή στο αεροσκάφος με προορισμό την Σετσουάν.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας, οι αρχές έχουν τοποθετήσει σε καραντίνα επτά ακόμη ανθρώπους, οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με τρεις Ιάπωνες επιβάτες που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη Α.

Παράλληλα, ένα δεύτερο κρούσμα της γρίπης Η1Ν1, ένας νεαρός άνδρας που είχε επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη, καταγράφηκε στη Σουηδία. Το σουηδικό Ινστιτούτο για τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών διευκρινίζει ότι πλέον είναι καλά.

Στην Ταϊβάν σήμανε συναγερμός για δύο ύποπτα κρούσματα, αλλά μετά τις εξετάσεις οι αρχές τονίζουν ότι δεν πρόκειται για τη γρίπη Α.

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως, οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ύπαρξη 2.532 περιπτώσεων ασθενών. Μ¨ονο την Κυριακή εντοπίστηκαν 278 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), ο αριθμός των πολιτειών των ΗΠΑ που έχουν πληγεί από τη νέα γρίπη Α παραμένει στις 44.

Νωρίτερα
, ένας κάτοικος της Βοστόνης των ΗΠΑ ήταν τρίτος αμερικανός που έχανε τη ζωή του εξ αιτίας της νέας γρίπης.

Οι νεκροί παγκοσμίως ξεπερνούν τους 50.

Στο μεταξύ, περίπου 500 χοίροι σφαγιάστηκαν σε φάρμα στην Αλμπέρτα του Καναδά, όταν βρέθηκε πως έχουν προσβληθεί από το νέο μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των χοίρων.

Το εναπομείναν κοπάδι των 1700 χοίρων τελεί υπό καραντίνα και ο ιδιοκτήτης δεν επιτρέπεται να πουλήσει χοιρινό κρέας στην αγορά για προληπτικούς λόγους. 
Πηγή: skai.gr