Κλείσιμο

"Σωσίβιο" το ίντερνετ για τις εφημερίδες

Άλλα μέσα για διασφαλίσουν το μέλλον τους χρησιμοποιούν οι εκδότες των αμερικανικών εφημερίδων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την διαρροή αναγνωστών.

Ορισμένοι επεξεργάζονται την ιδέα της χρέωσης των διαθέσιμων πληροφοριών στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις στους χρήστες του ίντερνετ, άλλοι στρέφονται προς τη χρέωση των μηχανών αναζήτησης που περιέχουν links που παραπέμπουν στα άρθρα τους, όπως η Google News.

Η on line διαφήμιση θεωρείται από ορισμένους ως σωσίβιο, αλλά δεν αντιπροσωπεύει σήμερα παρά το 15% των εσόδων των περισσότερων αμερικανικών εφημερίδων.

Μια από τις προτάσεις που κερδίζουν έδαφος είναι η πώληση συνδρομών που θα επιτρέπουν τη φόρτωση του περιεχομένου των εφημερίδων σε συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, κατά το πρότυπο του Kindle, του ηλεκτρονικού βιβλίου του Amazon.

Μεγιστάνες του τύπου όπως ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης του News Corp, και ο Ουΐλιαμ Ράντολφ Χερστ, καθώς και η start-up εταιρεία Plastic Logic, με έδρα την Καλιφόρνια, περιλαμβάνονται στους ενδιαφερόμενους για την εισαγωγή συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης.

Η Sony επεξεργάζεται επίσης την προσαρμογή της συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης στις εφημερίδες και η Apple ετοιμάζεται επίσης να κατασκευάσει τη δική της συσκευή, με έγχρωμη εικόνα.
Πηγή: skai.gr