Δεκάδες νεκροί άμαχοι στο Αφγανιστάν

Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Δευτέρα και την Τρίτη από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο δυτικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Η Τζέσικα Μπάρι, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, τόνισε πως εργαζόμενοι για λογαριασμό της επιτροπής έφτασαν στην περιοχή που επλήγει από τους βομβαρδισμούς και είδαν δεκάδες πτώματα σε κατεστραμμένα σπίτια, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για νεκρούς αμάχους, τις οποίες ΗΠΑ και Αφγανιστάν ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι θα ερευνήσουν από κοινού.

"Υπήρχαν νεκρές γυναίκες και παιδιά, που όπως φαίνεται αναζητούσαν καταφύγιο σε σπίτια όταν χτυπήθηκαν", διευκρίνισε η Μπάρι.

Η ίδια πρόσθεσε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα εθελοντής της Ερυθράς Ημισελήνου στο Αφγανιστάν και τα 13 μέλη της οικογένειάς του.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στις συγκρούσεις και στις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Φαράχ και δεσμεύτηκαν ότι θα ερευνήσουν τις αναφορές για αμάχους που έχασαν τη ζωή τους.
Πηγή: skai.gr