"Ξαναβαφτίζουν" τη νόσο

Την ονομασία "νέα γρίπη", αντί για "γρίπη των χοίρων" υιοθετεί πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν οικονομικές συνέπειες για τη βιομηχανία της χοιροτροφία, αφού το πρώτο πράγμα που έκαναν οι καταναλωτές αμέσως μόλις έγινε γνωστή η νόσος στο Μεξικό ήταν να βγάλουν από τη διατροφή τους την κατανάλωση χοιρινού κρέατος.

"Αποφασίσαμε να μιλάμε από τώρα για νέα γρίπη ("novel flu" στα αγγλικά) ώστε αυτό να μην έχει αρνητική επίπτωση στη βιομηχανία μας, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης", εξήγησε η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Αντρούλα Βασιλείου και διαβεβαίωσε ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος είναι απολύτως ασφαλής υπό την προϋπόθεση ότι το κρέας είναι ψημένο.

Πολλές χώρες, ιδιαίτερα της Ασίας, αποφάσισαν να σταματήσουν τις εισαγωγές χοιρινού από το Μεξικό και από ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ, παρότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι για τη νόσο ευθύνονται τα χοιροτροφία.

Οι χοιροτρόφοι της ΕΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα ήδη εδώ και πολύ καιρό εξαιτίας της πτώσης της τιμής του χοιρινού και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτή την δύσκολη φάση. Προς το παρόν η Επιτροπή αρνείται οποιαδήποτε υποστήριξη.
Πηγή: skai.gr