Παντρευτείτε στο πιο διάσημο μπαλκόνι...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πιο διάσημο και το πιο ρομαντικό - αν και άτυχο - ζευγάρι του κόσμου είναι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.

Οι δυο τους, κατά τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έζησαν μία ιστορία μοναδικής αγάπης και αφοσίωσης, με φόντο την ιταλική πόλη Βερόνα.

Η σκηνή δε με το φιλί των δύο ερωτευμένων νέων στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας, είναι μία από τις πιο πολυπαιγμένες θεατρικές σκηνές.

Η λαϊκή τοπική παράδοση επιμένει πως το σπίτι της σαιξπηρικής Ιουλιέτας είναι ένα σπίτι στην καρδιά της Βερόνας που άνηκε στην οικογένεια των "Καπέλλο", απ΄ όπου ο άγγλος ποιητής εμπνεύστηκε το όνομα των Καπουλέτων.

Τι κι αν ιστορικοί επιμένουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό, το συγκεκριμένο οίκημα είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της πόλης.

Όσοι λοιπόν θέλουν να νιώσουν λίγο από ρομαντισμό του θρυλικού ζευγαριού, μπορούν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης στο μικρό μπαλκονάκι του Casa Di Giulietta (Σπίτι της Ιουλιέτας), στην καρδιά της Βερόνας, καθώς οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να διαθέτουν το μικρό μπαλκόνι για γάμους.

Το κύριο σκεπτικό των αρχών είναι να τονώσουν το ρομαντικό χαρακτήρα της πόλης και να την κάνουν νούμερο ένα προορισμό για μελλόνυμφους.

Οι υποψήφιοι γαμπροί πάντως θα πρέπει να έχουν υπ' όψη τους ότι θα ανέβουν στο μπαλκόνι από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού, γιατί για λόγους ασφαλείας, οι αρχές δύσκολα να δώσουν το "πράσινο φως" σε αυτούς που θέλουν να σκαρφαλώσουν στο μπαλκόνι, όπως έκανε και ο ερωτευμένος Ρωμαίος...
Πηγή: Πηγή BBC, Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου