Τεταμένη κατάσταση

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση κατάσταση στη Βομβάη 3 ημέρες μετά την έναρξη των επιθέσεων από ομάδα τρομοκρατών.

΄Ηδη ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων στο ξενοδοχείο Όμπεροϊ.

Στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ επικεφαλής μονάδας κομάντο του ινδικού στρατού δήλωσε ότι εντοπίστηκαν σε δωμάτιο 12 με 15 πτώματα.

Όπως είπε, βρέθηκαν επίσης χρήματα, πυρομαχικά και μία ταυτότητα από το Μαυρίκιο. Τα αντικείμενα εκτιμάται ότι ανήκαν στους τρομοκράτες. Τέσσερις βομβίδες εκτοξεύθηκαν εναντίον ενός τμήματος του ξενοδοχείου, όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ένας ή περισσότεροι εξτρεμιστές.

Ένας εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν κοντά στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ τραυματίσθηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες
Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Τετάρτης έχει φθάσει τους 143, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Ντέμπορα Γκρέι από το γαλλικό πρακτορείο ΙPN, οι κομάντο του ινδικού στρατού εντόπισαν μέσα στο ξενοδοχείο Όμπεροϊ νεκρούς 24 ομήρους άγνωστης εθνικότητας, απελευθέρωσαν 100  μεταξύ των οποίων
Γαλλικό αεροσκάφος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφθάνει στη Βομβάη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί.
Θα παραλάβει όλους τους ευρωπαίους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των τραυματιών από τα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι δύο Έλληνες πολίτες απεγκλωβίστηκαν υγιείς και ασφαλείς από το ξενο src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafika%20telika/BIGdiavasteakomamikrofinal.png
• • • • • • • δοχείο Όμπεροϊ νωρίτερα την Παρασκευή όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αντίθετα, ο άτυχος 73χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Λιβέρας, βρετανός υπήκοος κυπριακής καταγωγής, σκοτώθηκε από τους εξτρεμιστές στο Ταζ Μαχάλ. Σε μια τελευταία μαρτυρία του στο BBC πριν χάσει τη ζωή του,
Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ και στο
Στο μεταξύ, έντονες είναι οι επικρίσεις κατά της ινδικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών επειδή δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών εξτρεμιστών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 130 ανθρώπων, διατυπώνουν όλες οι εφημερίδες στο Νέο Δελχί.

Η παγκόσμια τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την αναδιάρθρωση της εθνικής μας ασφάλειας γράφουν οι Hindustan Times σε κύριο άρθρο τους με τίτλο στις φλόγες και στις συγκρούσεις .Είναι ώρα να παραδεχτούμε ότι έχουμε χάσει τις ειδικές δυνάμεις μας στις μεθοριακές συγκρούσεις σημειώνει η εφημερίδα.

Την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις ,που ήταν σε εξέλιξη ως το πρωί της Παρασκευής στην Βομβάη, ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση Μουντζαχεντίν του Ντεκάν.

Η τρομοκρατία συνεχίζεται γράφουν στην πρώτη τους σελίδα οι Τάιμς της Ινδίας και προσθέτουν :Είναι πόλεμος. Η εφημερίδα επικρίνει το υπουργείο Εσωτερικών γιατί προκάλεσε μιά νέα ντροπή για την κυβέρνηση και διερωτάται για τις δυνατότητες της χώρας να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Η Indian Express τέλος διερωτάται ποιοι είναι οι μηχανισμού που κατευθύνουν τις μυστικές υπηρεσίες ,που άφησαν να εκδηλωθεί ένα τρομοκρατικό σχέδιο τόσο καλά οργανωμένο.

Πηγή: Τελευταία ενημέρωση: 14:29