Φλόριντα: Ύποπτος για φόνο αθωώθηκε κατά... λάθος και ψάχνουν να τον βρουν

Συμβαίνει και στους καλύτερους… Κι εννοώντας τους καλύτερους εννοούμε τις αμερικανικές αρχές. Στη Φλόριντα ο ύποπτος για ανθρωποκτονία Έρικ Βέιλ κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος στους δρόμους, όχι γιατί δραπέτευσε, αλλά γιατί αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστή! 

Ο ύποπτος αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού στην κομητεία Μπρόουγορντ και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο. Ο 28χρονος έφυγε χωρίς πρόβλημα από τις φυλακές την Τρίτη, καθώς ένας δικαστής τον άφησε ελεύθερο, αθωώνοντας όσον αφορά τις κατηγορίες για πταίσματα που φερόταν να είχε διαπράξει.

Ωστόσο, στο φάκελο με τα στοιχεία του, παραβλέφθηκε το βασικό κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονίας βαθμού. Ο 28χρονος αθωώθηκε και έφυγε σαν κύριος από το δικαστήριο, χωρίς να κοιτάξει πίσω του!

Όταν οι αμερικανικές αρχές αντιλήφθηκαν την γκάφα τους, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Μάλιστα, ξεκίνησε ΕΔΕ, για το πώς ο κατηγορούμενος βρέθηκε ελεύθερος, με το γραμματέα των δικαστηρίων της κομητείας να πληρώνει τη νύφη, καθόσον «είναι υπεύθυνος για τη διανομή επίσημης τεκμηρίωσης μεταξύ όλων των ουσιωδών συμβαλλομένων μερών σχετικά με δικαστικές διαδικασίες, που συμπεριλαμβάνει αλληλογραφία που αφορούν κρατούμενους». 


Πηγή: skai.gr