Κλείσιμο

Ελληνικό συγκρότημα: Πήγαν για συναυλία, βρέθηκαν φυλακισμένοι στη Γεωργία!

Πήγαν για συναυλία στη Γεωργία, και λόγω (λάθους) ονόματος δύο από τα μέλη του τετραμελούς ελληνικού black metal συγκροτήματος Rotting Christ βρέθηκαν... φυλακισμένοι!

Ο λόγος για τους Σάκη και Θέμη Τόλη που βρέθηκαν στην Γεωργία στις 12 Απριλίου για μία προγραμματισμένη συναυλία τους όταν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο, με την κατηγορία της τρομοκρατίας!

Διηγούμενος την περιπέτεια μέσα από το λογαριασμό στο Facebook του συγκροτήματος Season of Mist, ο Σάκης Τόλης εξηγεί ότι ο λόγος που συνελήφθησαν είναι επειδή βρίσκονταν σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την… εθνική ασφάλεια της χώρας λόγω του ονόματος του συγκροτήματος.


«Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο. Μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρ’ όλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής. Όταν τους ρωτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν “εμπιστευτική”. Οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως σατανιστές, κι επομένως, ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία» διηγείται ο Σάκης Τόλης.


Συνεχίζοντας, περιγράφει ότι μεταφέρθηκε με τον αδελφό του σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας ούτε με τους δικηγόρους τους, ούτε με την ελληνική πρεσβεία, επί 12 ώρες.

«Ευτυχώς, μόνο το όνομα "Tolis" ήταν στη λίστα ανεπιθύμητων και τα άλλα δύο μέλη της μπάντας άρχισαν να συνεργάζονται με τον τοπικό συνεργάτη μας για να μας βγάλουν από τη φυλακή (…) Χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες και περίπλοκη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης. Λόγω της σκληρής δουλειάς του τοπικού υποστηρικτή, στην οποία ενεπλάκησαν νομικοί εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές στη Γεωργία, απελευθερωθήκαμε τελικά».

Η συναυλία έγινε κανονικά και όλα τα μέλη του συγκροτήματος επέστρεψαν στην Ελλάδα μέσω Αρμενίας.
Πηγή: skai.gr