Το Κατάκολο δεν είναι Area 51: Τα UFO ήταν φαναράκια από παιδικό πάρτι

Τελικά το Κατάκολο δεν είναι η νέα... Περιοχή 51 (Area 51) δηλαδή η αμερικανική βάση γύρω από την οποία περιστρέφονται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας α λα X-Files για θεάσεις Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο ilialive.gr, όταν ένα ζευγάρι στην περιοχή του Καβουρίου είδε φωτεινά αντικείμενα το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Η άγνοια, ο φόβος και η φαντασία κάποιων δημιούργησε... UFO πάνω από το Κατάκολο και παράλληλα το δημοσίευμα τοπικού μέσου πήρε διαστάσεις και τα σχόλια δημιούργησαν έναν ντόρο για UFO στα καλά καθούμενα…

Φως στο «μυστήριο» που δημιούργησε άνευ σοβαρού λόγου ντόρου «έριξε» μια νεαρή γυναίκα από την περιοχή. Όπως εξήγησε, τα φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα που είδε το ζευγάρι δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από φαναράκια ευχών, καθώς στην περιοχή είχε αρχίσει από νωρίς είχε ξεκινήσει ένα παιδικό πάρτι. Όπως είπαν στο ilialive.gr οι γονείς των παιδιών που έκαναν το πάρτι αργά το βράδυ άναψαν φαναράκια ευχών. Κάτι πολύ διαδεδομένο τελευταία όχι μόνο σε παιδικά πάρτι αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Λόγω του ανέμου τα φαναράκια ευχών κινούνται ακαθόριστα, όχι πάντα ανοδικά, αλλά πολλές φορές παράλληλα με την επιφάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση, τα φαναράκια ευχών – που ανάβουν με φωτιά και όντως θυμίζουν πύρινες μπάλες από μακριά, κινήθηκαν παράλληλα με την επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια ανάλογα με τον αέρα ανέβηκαν προς τον ουρανό έως τη στιγμή που χάθηκαν.

Τα φαναράκια όμως ανησύχησαν κάποιους στην περιοχή που φοβήθηκαν πως μπορεί να παρασυρθούν και να πέσουν σε εκτάσεις με ξερά χόρτα και να ξεσπάσει πυρκαγιά. Για αυτό το λόγο – σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr – κάλεσαν και την Αστυνομία.
Την ίδια ώρα άλλοι πολίτες που διάκριναν πάνω από τη θάλασσα τα φαναράκια, θεώρησαν πως ήταν φωτοβολίδες κινδύνου – που πιθανόν να έριξε κάποιο σκάφος και κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα προς ενημέρωση, ενώ άλλοι κάτοικοι έκαναν λόγο ακόμη και για UFO!

Πηγή: skai.gr